SV_BIOORKESTERN_LOGGA-2.png

HEMSIDAN-SKYLT-8.png

 
SBO SPELNINGAR BANDET LYSSNA GALLERI HISTORIA KONTAKT
ANNONS-10-MARS-2020.png
Bosse-beskuren-2.jpg

BOSSE JOHNSON

Trummis & Bandledare

Bosse började spela trummor i Society Jazz Band tillsammans med Pider Åvall m.fl. redan 1958. Fortsatte sedan i Panama Jazz Band fram till 1961, då han bildade familj.

Spelandet blev därefter sporadiskt förutom en period på ett drygt år 1970, då han spelade med Edith Segersted. Därefter tjugoårigt uppehåll. Var med och startade County House Jazz Band

1995 och var kvar till 2005. Var även med och startade The Board Band

där han fortfarande är bandledare. Parallellt spelade han några år i Dixieland Rednecks. Så blev det det dags för hans drömband Svenska Bioorkestern (från början Doc Johnson's Dixie Machine); ett band där han får spela med musiker, som han länge känt att han vill spela med.

PIDER-BESKUREN.jpg

PIDER ÅVALL

Trombone & Sång

Pider har varit en trombonist, sångare och bandledare i mer än 50 år. Han är en av grundarna av den ursprungliga Papa Piders Jazzband. Han är också medlem i Mysto's Hot Lips och Gilbert Holmström Quartet, och en tidigare medlem av Max Lager NO Stompers. Pider har spelat med olika band på klubbar och på festivaler över hela Europa under många år. Han kan höras på ett femtontal CD och LP-skivor.

Pider är en spelglad och positiv musiker och ger det nya bandet mycket energi.

NIKLAS-ROBERTSSON.jpg

NIKLAS ROBERTSSON

Klarinett, saxar och sång

Niklas har lång gedigen erfarenhet från musiklivet. Har studerat musik och har bland annat.spelat i Bohuslän Big band i 12 år och Slotternäs Big Band i ett par år.

Han är också medlem i Mystos Hot Lips. Niklas har turnerat och spelat på många jazzfestivaler runt om i Europa

Arbetar som musiklärare och sjunger i kör

Petter-1.jpg

PETTER IDERSTRÖM PAKINAHO

Trumpet

Ett nytt stjärnskott på Göteborgs jazzhimmel. Petter studerar improvisation på Högskolan för Scen och Musik vid Göteborgs Universitet. Han har under hösten 2019 varit i Paris och studerat jazz. Innan det studerade han musik på Kavesta Folkhögskola.

Petter spelar även med i West Coast Big Band. I januari 2020 framförde han sina nyskrivna låtar och arrangemang tillsammans med Bohuslän Big Band.

Ett spännande möte med en ung välutbildad musiker. (21 år)

Hampus-beskuren.jpg

HAMPUS ANDERSSON

Piano och gitarr

Började sin musikbana som hårdrockare men blev "omvänd" av Gustav Lundgren och Hot Club de Suéde under deras konsert till Django Reinhardts ära på Bio Roy 2004. Efter Hvitfeldtska Gymnasiets musiklinje gick han jazzlinjen på Lunnevads folkhögskola i Östergötland med piano som huvudinstrument.

Men Hampus är också rutinerad på gitarr, kontrabas och trummor. Hampus spelar även i Second Line Jazzband på gitar..

Han ingår även i styrelsen för Göteborg Classic Jazz och arbetar framför allt med Göteborg Classic Jazz Festival.

bENGAN-BESKUREN.jpg

ERIK "BENGAN" BENGTSSON

Kontrabas

Erik är utbildad vid musikhögskolan i Göteborg och har sedan flytten hit 2015 flitigt spelat på stadens olika jazzscener med en mängd olika musiker från alla generationer. Vid 18-års ålder lade han elbasen och hårdrocken åt sidan för att viga sitt liv åt jazzen. Erik sitter även i styrelsen för Göteborg Classic Jazz, och jobbar också med Göteborg Classic Jazz Festival.

 

"Du är ta mig fan den gladaste basist jag sett" - Johan, Trollhättans jazzklubb.

Tompa-3.jpg

TOM HÅRD AF SEGERSTAD

​Klarinett, Altsax och sång

En självlärd lirare som efter avslutat yrkesliv som copywriter för några år sedan utvandrade från Bak- till Framsidan. Numera är ansvarig för alla sidor i JazzBladet som redaktör, fotograf och grafisk formgivare. Styrelseledamot i Gbg Classic Jazz och svårslagen i det obskyra ämnet ”Jazzens musik och historia”. Tom(pa) turnerade på 1980-talet med Klasse Möllberg och Svenska CalypsoOrkestern och är idag verksam som ständigt spelsugen jammare och medlem av Svenska BioOrkestern samt Bryggdansbandet och Lösnäsan i Fjällbacka.

                     tab_youtube-2.gif    tab_facebook.gif